מהן זכויותיכם בנושא ביטול מנוי לחדש כושר?

צעירה מתאמנת בחדר כושר

מהן זכויותיכם בנושא ביטול מנוי לחדש כושר?

החלטתם להיכנס לכושר ולעשות מנוי למכון כושר או לבריכה אך התכניות השתבשו בדרך? זכותכם לבטל את המנוי.
מה עליכם לעשות?

• יש למסור הודעת ביטול לעוסק בכתב. קחו בחשבון כי ביטול העסקה ייכנס לתוקף בתום חודש ממועד מסירת הודעת הביטול.

בנוסף לתשלום על החלק היחסי של המנוי עבור התקופה שהייתה מנוי בפועל ועד למועד כניסת הביטול לתוקף, חדר הכושר יכול לגבות דמי ביטול באתם לחישוב הבא: 

1. הפרש שבין המחיר החודשי במנוי ובין המחיר החודשי במסלול חלופי (מחיר חודשי ללא מנוי שנתי/ דו שנתי/ חצי שנתי) כפול מספר חודשים שהמנוי היה בתוקף. הסבר: אם עשיתם מנוי תקופתי, ההנחה היא שאתם משלמים כל חודש סכום נמוך יחסית למנוי שמשלמים כל חודש בחודשו. לכן, אם אתם מקצרים את התקופה הזו, המכון יכול לגבות הפרש זה. 

2. בכל מקרה דמי ביטול לא יעלו על 25% מגובה העסקה – אם בוטלה בשליש הראשון, 20% – אם בוטלה בשליש השני או על 17% – אם בוטלה בשליש האחרון וכמובן כי הסכום לא יכול להיות גובה יותר מה תשלום שהיה על הצרכן לשלם לולא הביטול. 

מבולבלים? הנה דוגמה: צחי נרשם לחדר כושר לשנה בעלות כוללת 1,200 ש"ח – 100 ש"ח לחודש במקום 150 ש"ח. אם יבקש לבטל את המנוי לאחר 4 חודשים, ישלם צחי 400 ש"ח עבור החודשים שנוצלו + 200 ש"ח עבור ההפרש (50 ש"ח על כל חודש). אם צחי יבקש לבטל את המנוי לאחר 7 חודשים, אז לכאורה העסק רשאי לגבות הפרש בגובה 400 ש"ח – אך על פי החוק, בשליש השני של המנוי יוגבלו דמי הביטול ל 20% משווי העסקה ולכן יתבקש צחי לשלם 700 ש"ח עבור החודשים שנוצלו + 240 ש"ח עבור ההפרש.

שיתוף:

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

באתר זה נעשה שימוש בקבצי cookies. המשך גלישתך באתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר ומערכת התלונות

דילוג לתוכן