- קניתם מוצר והתחרטתם? קניתם מוצר שעלותו מעל 50 ש"ח, יתכן וקיימת לכם זכות לבטל את העיסקה בהתאם לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עיסקה) (שלא עקב פגם). זכות הביטול מותנת בכך, שהצרכן יחזיר את המוצר לחנות והמוצר לא נפגם ולא נעשה בו שימוש. החזרת המוצר באריזה המקורית תהווה ראיה מספקת לאי-עשיית שימוש במוצר. התקנות קובעות את פרק הזמן, שבו ניתן לבטל את העיסקה והוא משתנה בהתאם למוצר שנרכש (לרוב מדובר ב-14 יום). לצורך ביטול העיסקה עליכם להצטייד בהוכחת קניה כמו קבלה או חשבונית. דמי הביטול אותם רשאי בית העסק לגבות במצבים אלו מוגבל ל-5% מעלות המוצר או 100 ש"ח, הנמוך מביניהם. נעשתה העסקה בכרטיס אשראי, העסק רשאי גם לגבות דמי סליקה שהוא יכול להוכיח שנגבו ממנו בקשר עם העיסקה שבוטלה.
- בדקו מה המדיניות החזרת מוצרים מראש: גם אם מבחינת החוק המוצר שקניתם לא ניתן להחזירו לעסק ולקבל את כספכם, העסק מחוייב להציג בחנות שלט ועליו מדיניות ההחזרה.
- זיכוי: זיכוי מבית עסק צריך להיות בתוקף של לפחות שנתיים, ועל סכום הקנייה המלא. למשל: אם קניתם ב-100 ש"ח, הזיכוי יהיה על 100 ש"ח (אסור להוריד מסכום זה דמי ביטול או כל סכום אחר). כמו כן, לא ניתן להגביל את שימוש הזיכויץ. כנ"ל לגבי שובר מתנה.
- המחיר שהוצג שונה מזה שמחייבים עליו בקופה? זכרו, כי זכותכם לפי החוק לרכוש מוצר במחיר המסומן, גם אם המחיר בקופה שונה. חיוב לפי המחיר הגבוה וסירוב להחזיר לכם את ההפרש בין המחיר שהוצג על המוצר למחיר שנגבה בקופה, יכול לשמש עילה לתביעת פיצויים ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח, לפי קביעת בית-המשפט.
- האם העסק עומד במבצע שפרסם? פרסום מבצעים עולה לכדי התחייבות למחירים המפורסמים בו, ועל החנות לעמוד בהתחיבויותיה כלפי ציבור הצרכנים. על החנות מוטלת החובה להבהיר את פרטי המכירה המיוחדת, המוצרים הכלולים במבצע ומהו המחיר לפני ההנחה המיוחדת ושיעור ההנחה או המחיר לאחר ההנחה, על מנת שתוכלו לדעת האם ההנחה אטרקטיבית לכם.
- מתי העסק חייב לתת אחריות על המוצר? לגבי מוצר חשמלי ואלקטרוני אשר מחירו עולה על 150 ש"ח, קיימת חובה להעניק אחריות למוצר למינימום שנה ואף לספק לכם תעודת אחריות. וודאו כי אכן מתקבלת תעודת אחריות עם המוצר.