בבי"ת - ביקורת, ביטול, תיעוד
שלב ראשון: בדיקת ביקורות.
משפט שחוזר על עצמו הרבה מאוד בתלונות: "קניתי X מאתר Y, כשהסתכלתי בפייסבוק ראיתי שיש עליהם ביקורות ממש לא טובות". אנחנו ממליצים לעשות את הבדיקה לפני ולא אחרי, ולקרוא ביקורות מתוך מגוון אתרים ולא להסתפק באתר אחד.
שלב שני: בדיקות מדיניות ביטול עסקה
אמנם חוק הגנת הצרכן קובע את התנאים לביטול העסקה, הרבה צרכניות וצרכנים מבינים בדיעבד כי לא הוסברה להם מדיניות הביטול , ואח"כ מוצאים את עצמם אובדי עצות ואובדי כספים.
חשוב לדעת , כי ישנם מצבים בהם מדיניות הביטול מעבר לחוק נוקשה או לא קיימת, כמו בקורסים אונליין כאשר הצרכן צפה בשיעור אחד, או בהזמנות בייצור אישי, ולכן אלו דברים שכדאי לשאול ולברר לפני שעושים עסקה.
שלב שלישי: תיעוד.
החלטתם להתקשר עם העסק? תעדו את הבטחות הנציגים בין אם בשיחה מוקלטת, או בחוזה שנשלח אליכם, או באמצעות צילומי מסך. ודאו כי קיימת הלימה בין מה שנאמר בע"פ למה שכתוב על הנייר.
למרחיקי לכת- מה חשוב לדעת על שירות לקוחות
טענה חוזרת ונשנית של צרכנים: "לקחת כסף הם יודעים, אבל בשביל שירות צריך לרדוף אחריהם". רוצים לבדוק שהעסק שאיתו אתם מתקשרים מאיר פנים גם ללקוחות קיימים? נסו לברר איך יוצרים קשר עם שירות הלקוחות. האם דרך בוט? יש אנשים שזה פשוט לא מתאים להם. כדי לקבל שירות, הם מעדיפים לשוחח בעל פה עם אדם, ולא עם בוט עקשן שמבקש ללחוץ שוב ושוב על הספרה 1 להמשך.
כדאי לדעת -עסקים לא חייבים לתת שירות טלפוני, ואכן רבים מציעים שירות רק בצ'אט או במייל. אם זה משהו שמאוד חשוב לכם, בידקו זאת לפני.
אם בכל זאת משהו לא הסתדר, מוזמנות ומוזמנים להגיש תלונה באתר שלנו ואנחנו ננסה לסייע. https://www.emun.org/complaints/filing-a-complaint/
טיפים נוספים בעמוד הפייסבוק שלנו, מוזמנים לעקוב. https://www.facebook.com/Emun.org