משווקי מכשירי חשמל ואלקטרוניקה – קראו על מחוייבותכם בנושא פינוי פסולת

תנור אפיה אדום

החוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני ובסוללות, תשע"ב – 2012 (להלן – "החוק") מטיל אחריות על משווקים של ציוד חשמלי ואלקטרוני המתאים גם לשימוש ביתי, לקבל ללא תשלום מלקוחותיהם, פסולת ציוד חשמלי ואלקטרוני שמקורו בציוד דומה (והוא בכמות ובמשקל דומה למוצר הנמכר), בעת המכירה או האספקה של המוצר החדש. 

החוק חל על המכשירים המפורטים בתוספת הראשונה לחוק, ביניהם גם מכשירים קטנים!

על המשווק לעדכן את הקונה במעמד המכירה, על אפשרות הפינוי של הציוד הישן, בעת אספקת המוצר החדש בהתאם לחוק ולנוהל שנקבע על ידי המשרד לאיכות הסביבה, ועל העלויות במקרה של פינוי חריג. 

על המשווק להציג במקום העסק (כולל באתר האינטרנט), במקום הנראה לעין ובאותיות ברורות וקריאות, את האפשרות להחזרה של פסולת ציוד וסוללות מהמגזר הביתי, את מיקום אזור ההחזרה של פסולת הציוד והסוללותר, שיהיה בתחומי עסקו של המשווק או בקרבתו, ואת המגבלות על החזרת פסולת ציוד וסוללות לפי החוק.

משווק המוכר במכירה מקוונת יקיים את חובותיו לקבלת הציוד הישן, באופן שבו סופק הציוד החדש, או בדרך יעילה אחרת לקיום החובות הנ"ל.

בתי עסק המוכרים סוללות ומצברים, מחוייבים להחזיק כלים ייעודיים לסוללות ולמצברים משומשים, וליצור נקודות החזרה זמינות לציבור. סוללות אפשר להחזיר גם אם לא רוכשים מוצר חדש.

כמו כן החוק קובע, שעל המשווק להתקשר בחוזה לחברה שאוספת פסולת, לצורך פינוי פסולת הציוד והסוללות שנמסרו לו ע"י הצרכנים ופסולת שנמצאת ברשותו.

המשרד לאיכות הסביבה הוציא הנחיות מפורטות לפינוי פסולת ציוד חשמלי ואלקטרוני מבית הלקוח, במועד אספקת המוצר החדש ובאיזה מקרים חריגים המשווק רשאי לדרוש תשלום מהלקוח. יודגש, כי התשלום הנוסף צריך להקבע ולהיות מסוכם עם הלקוח במועד המכירה.

נוהל פינוי פסולת ציוד חשמלי ואלקטרוני מבית לקוח

שיתוף:

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

באתר זה נעשה שימוש בקבצי cookies. המשך גלישתך באתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר ומערכת התלונות

דילוג לתוכן