הצגת מחיר כולל
אמנם אנחנו רגילים בד"כ למצוא מדבקה או תווית מחיר על המוצר, אבל לא תמיד ישנה מדבקה כזו ולא תמיד המחיר שהוצג במדבקה יהיה המחיר שנדרש לשלם בקופה.
מה החוק קובע?
בהתאם לחוק הגנת הצרכן, על גבי כל מוצר המוצע למכירה חייב להיות מוצג מחיר, הן אם מדובר בחנות והן באתר אינטרנט.
מחיר המוצר שיש להציג הוא המחיר הכולל, כולל מע"מ וכולל כל הוצאה שאין לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליה, למשל, עלות הובלה, כאשר אין אפשרות למשלוח אחר או איסוף עצמי ללא עלות.
המחיר יוצג רק במטבע ישראלי, אך יש מספר "פטורים" על פי חוק, למשל אם מדובר במחיר של כרטיס טיסה לחו"ל או בושם בדיוטי פרי (לרוב המחיר מוצג בדולרים או ביורו).
המחיר המחייב את הצרכן הוא המחיר שהוצג על המוצר גם אם המחיר בקופה גבוה יותר
במקרה שעסק חייב את הצרכן במחיר הגבוה ולא מוכן לזכות אותו על ההפרש, החוק קובע סנקציה לפיה זכותו של הצרכן לתבוע את העסק, ובית המשפט רשאי לפסוק עד 10,000 ש"ח פיצוי ללא הוכחת נזק.
יחד עם זאת, כאשר הוצג מחיר בטעות ברורה, שגם הצרכן היה יכול לדעת כי מדובר בטעות (למשל מיטה זוגית ב-50 ש"ח), לעמדת אמון הציבור, מחיר זה לא יחייב את העסק, שהרי, העקרון בכל עסקה הוא תום לב של שני הצדדים לעסקה.
כמו כן, בוודאי שמתם לב כי ברשתות שיווק, ליד המחיר, יש מה שנקרא "מחיר ליחידת מידה" (למשל מחיר לפי ליטר / 100 מיליליטר, קילו / 100 גרם).
חובה הצגת מחיר ליחידת מידה חלה על מוצרים הנמכרים בתפזורת ועל מוצרים ארוזים, שלפי חוק או תקן חייבים להציג את הכמות.
מטרת הוראות אלו היא לאפשר לצרכן להשוות מחירים בין שני מוצרים דומים, כאשר הדבר לא תמיד היה אפשרי במוצרים במשקלים שונים (למשל מוצר ששוקל 750 גרם לבין מוצר מתחרה ששוקל 650 גרם).