מדי יום מתקבלות במוקד התלונות של אמון הציבור, תלונות של צרכנים המלינים על בלבול, חוסר בהירות והטעיה בפרסומים של חברות מסחריות, באשר לתנאי רכישת מוצר או חיבור לשירות. כך, למשל, רבים מתארים כי בבואם לממש הטבה או מבצע, הם מגלים כי התנאים לקבלת העסקה אינם כפי שהובנו על ידם וכי העסקה אינה כדאית כפי שהוצגה בפניהם.
לא פעם הבעיה מתמצת בכך שעסקים כותבים באותיות הקטנות של הפרסומת (או ההסכם), פרטים מהותיים אשר יכולים, והיו כנראה, משפיעים על הצרכנים בהחלטתם האם לבצע את העסקה. מיותר לציין כי בכך נגרמת לצרכנים רבים עוגמת נפש רבה ואף נזק כספי.
התקנות הנוגעות לגודל האותיות בפרסום מידע, מכל סוג, לצרכנים, קובעות גודל מינימאלי לאותיות בכל תוכן פרסומי, וזאת על מנת שתנאי הטבות ותנאים נוספים יהיו ברורים לקריאה ונגישים עבור הצרכנים. התקנות מתייחסות לגודל האותיות המפרטות תנאים, הגבלות וסייגים כגון: "אין כפל מבצעים", "המבצע לא חל על עודפים/סוג ב", "עד גמר המלאי", "מותנה ברכישת מוצרים בסך מסויים" וכדומה.
התקנות קובעות כי גודל האותיות הקטנות ביותר בכל מידע הנמסר לצרכן לא יפחת מ-30% מגודל האותיות הגדולות ביותר בפרסומת, ולגבי מידע שאינו מופיע במדיה אלקטרונית – לא פחות מ-2 מילימטרים.
עוד נקבע, כי הכיתוב באותיות הקטנות לא יופיע באלכסון או בהיפוך לתוכן המידע או הפרסומת.
התקנות חלות על כל מידע הנמסר לצרכן: פרסומות, עלון מידע, קטלוג פרסום מידע שיווקי, מודפס או מקוון.
בעלי/ות עסקים – למידע נוסף בנושא השאירו פרטים כאן ונחזור אליכם בהקדם